Onze school

De Rudolf Steinerschool is een vrije school in Haarlem. We hebben ongeveer 370 leerlingen verdeeld over twee locaties: Engelandlaan 2 en Spijkerboorpad 4.Er is sprake van een kleuterafdeling (zes groepen 1 en 2) en dubbele klassen 1 tot en met 5 (groep 3 tot en met 7) en één 6e klas (groep 8).

Op de Rudolf Steinerschool kun je als peuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. Voor de allerkleinsten hebben we een peutergroep, de Vlinderboom. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar de kleuterschool en uiteindelijk de basisschool. Allemaal op basis van dezelfde gedachte: als je enthousiast bent, leer je meer.

Onze leerlingen komen uit verschillende gemeenten in de omgeving. Het merendeel is afkomstig uit Heemstede, Haarlem Centrum, Schalkwijk, Bloemendaal, Overveen, Hoofddorp, Zandvoort en Vogelenzang.

Onze school