Het is leuk als je
handen doen wat
je hersens zeggen.

Aanmelden

De juiste school kiezen, is het moeilijkste wat er is. Het belangrijkste is dat u de tijd neemt om zich goed te oriënteren. De school moet namelijk bij uw kind passen en niet andersom.

Om een indruk van onze school te krijgen, bent u welkom op onze informatiemiddagen. Daarnaast kunt u altijd een afspraak te maken met onze directeur Herman van Tongeren. Hij laat u graag de school zien en vertelt u alles wat u wilt weten. Bel gerust voor een afspraak: 023 54 03 395 met Ilse Harkema of mail naar herman@rsschool.nl.

De procedure

Kiest u eenmaal voor onze school, dan willen we elkaar eerst wat beter leren kennen. Daarom krijgt u om te beginnen een gesprek met de directeur. We praten dan over uw kind, ons onderwijs en een aantal praktische zaken.

Als uw gevoel nog steeds goed is, neemt de kleuterjuf enkele weken voordat het kind op school zal komen, contact met u op voor een kennismakingsgesprek, als het om een kleuter gaat. Uw kind wordt dan uitgenodigd om in de klas mee te doen, zodat hij of zij alvast kan wennen. Als ouder mag u hier in het begin bij zijn. Vanaf de 4e verjaardag begint uw kind dan in de kleuterklas.

Het aanmelden van oudere kinderen gaat op een vergelijkbare wijze. Na een kennismaking met de directeur wordt toestemming gevraagd om contact op te nemen met de school van herkomst. Esther Kitzen, intern begeleider adviseert vervolgens de klassenleerkracht. Is er nog plaats in de betreffende klas, dan wordt uw kind uitgenodigd voor enkele ‘wendagen’. Zo kan uw kind meteen een indruk krijgen van de klas en de leerkracht. Bevalt het van beide kanten dan kan de overstap naar onze school gemaakt worden.

Formeel neemt de directeur na overleg met de klassenleerkracht en de ouders het besluit tot plaatsing.

Naar het aanmeldformulier.

Aanmelden