Vrijeschool en basisschool de Rudolf Steinerschool is de vrije school voor Haarlem/Schalkwijk

Basisschool de Rudolf Steinerschool is de vrijeschool van Haarlem Schalkwijk

We geven graag
plezier in leren!

Aanmelden


De juiste school kiezen, is het moeilijkste wat er is. Het belangrijkste is dat u de tijd neemt om zich goed te oriënteren. De school moet namelijk bij uw kind passen en niet andersom.


Om een indruk van onze school te krijgen, bent u welkom op één onze informatiemiddagen. Daarnaast kunt u altijd een afspraak te maken met onze directeur Herman van Tongeren. Hij laat u graag de school zien en vertelt u alles wat u wilt weten. Bel gerust voor een afspraak: 023 54 03 395 of neem contact op met Ilse Harkema van de administratie. Een mail naar ilse@rsschool.nl kan ook.


De Procedure

Kiest u eenmaal voor onze school, dan willen we elkaar eerst wat beter leren kennen. Daarom krijgt u om te beginnen een gesprek met de directeur. We praten dan over uw kind, ons onderwijs en een aantal praktische zaken.


Enkele weken voordat uw kind op school zal komen, neemt de kleuterjuf contact met u op voor een kennismakingsgesprek.


Het aanmelden van oudere kinderen gaat op een vergelijkbare wijze. Na een kennismaking met de directeur wordt toestemming gevraagd om contact op te nemen met de school van herkomst. Esther Kitzen, intern begeleider adviseert vervolgens de klassenleerkracht. Is er nog plaats in de betreffende klas, dan wordt uw kind uitgenodigd voor enkele ‘wendagen’. Zo kan uw kind meteen een indruk krijgen van de klas en de leerkracht. Bevalt het van beide kanten dan kan de overstap naar onze school gemaakt worden.


Formeel neemt de directeur na overleg met de klassenleerkracht en de ouders het besluit tot plaatsing.